Международен семинар по иайдо в София

На 22-23 февруари нашият клуб участва в семинар под ръководството на Рене ван Амерсфорт сенсей (7-ми дан иайдо ренши, 7- ми дан джодо ренши) и Карл Данекер сенсей (6-ти дан иайдо, 6-ти дан джодо). Всички нашите кои се явили на изпит, успешно го издържали.

 

 

 

 

 

Впечатления от участник на събитие:

Първи изпит и първи семинар

Като начинаещ  ученик в клуб Кайсейкан Варна, дойде и моя ред да се явя на изпит за първата си степен в Иайдо.

Не знаех какво точно ме очаква там, пред изпитната комисия и честно казано тръгнах за семинара в София с чувството за предстоящо приключение и малко притеснение за представянето си. Това, което се случи на 23-ти и 24-и февруари, обаче, надмина всичките ми очаквания.

Към края на втория ден, след тренировките, изпита вече ми се струваше като последната кратка глава от една книга, която прочетох в присъствието на самия автор. Залата беше препълнена с млади (а и не чак толкова млади, но с млад дух) хора, които бяха удостоени с привилегията да тренират и усъвършенстват своите умения в изкуството на самурайския меч под личното ръководство на един от най-изявените майстори на Йайдо в Европа – самия Рене Ван Амерсфорт сенсей, асистиран от Карл Данекер сенсей.  Два дни, в които бях удостоен с честта да бъда свидетел на съвършенството в Йайдо на живо. Сигурен съм, че всеки, който присъстваше на семинара, научи сам за себе си много важни уроци от един изключителен майстор и изпълнен с позитивна енергия човек, овладял изкуството на Йайдо до съвършенство.

Аз също.

Георги Найденов (вече 5кю иайдо)

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.