11ти Акигасшуку в Атина

От 18-ти до 20 октомври в Атина, Гърция се проведе 11-ят годишен Иайдо и Кендо AkiGasshuku (интензивен) семинар, организиран от домакина – Furyu Dojo Атина, под чудесното ръководството на Спирос Дросулакис – ръководител на клуба.

Имахме изключителната възможност да се докоснем и да почерпим директни знания от Ханши Иайдо 8 дан, Кьоши Кендо 7 дан – Ода Катсуо Сенсей от Шузоука, Япония.
Участниците от Гърция, Белгия, Франция, Русия, Македония, България както и други страни бяха тренирани от асистентите на Ода Катсуо Сенсей от Япония и Белгия:
Филипе Брувиер – Иайдо Ренши 6 дан, Кендо 3 дан
Кристиаан Маес – Кендо Ренши 6 дан, Иайдо 3 дан
Фредди Калие – Иайдо 5 дан, Кендо 5 дан
Майкъл Симонини – Иайдо 5 дан, Кендо 3 дан
Теруе Матсуи – Кендо 5 дан
Люк Хертвелд – Иайдо 5 дан и
Юки Канто – Иайдо 5 дан

Интензивните тренировки по Иайдо протичаха в две групи – една за явяващите се на изпит, заедно с участниците в предстоящото в края на ноември 20-то Европейско състезание по Иайдо – Монпелие, Франция и втора група – за всички останали. Форматът на тренировките осигуряваше постоянно наблюдение, корекция и индивидуални съвети за всеки трениращ от повече от един асистент на Ода Сенсей, както и от самия него. Всички знания и умения, предадени ни по този начин са неоценима помощ за нас.

В контекста на семинара бе проведен и изпит за защита на степен до 3 дан включително, който не всички явили се успяха да издържат – както обобщи изпитната комисия – това е повод за още по-задълбочени тренировки.

Искрени благодарности на Ода Катсуо Сенсей и неговите асистенти за вниманието и грижите, както и на Furyu Dojo – Атина за прекрасната организация, без която нямаше да се осъществи това безценно за нас – следващите пътя на хармонията – иайдо събитие!

Катина Нейкова
(вече 2ри дан)

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.