10ти Акигасшуку – Атина 5-7 октомври 2012

Отминалият уикенд в Атина се проведе 10тият годишен семинар на Ода сенсей (Ханши Иайдо 8 дан, Кьоши Кендо 7 дан) в Гърция. Домакините от Фурю доджо бяха осигурили прекрасни условия за тренировка в салона на Лицей Патисия. Изказвам специални благодарности на Спирос Дросулакис в качеството му на ръководител на клуба за прекрасната организация на проявата.

Ода сенсеи бе дошъл съпроводен от седем негови ученици – 6ти и 5ти данове – от Белгия. Участниците в Иайдо тренировките бяха разделени в няколко групи: тези, които се подготвят за състезание; тези, които ще се явяват на изпит; трети дан; първи и втори дан; мудан. На всяка група Ода сенсеи определи по един треньор, като за най-голямата група от явяващите се на изпит бяха двама – Фреди Калие (5 дан) и Юки Канто (5 дан). По този начин веки трениращ получаваше лични наставления. Ода сенсеи се разхождаше между групите и също коригираше. Явяващите се на изпит бяха разделени в две колони като пред всяка стоеше сенсеи и обясняваше грешките на тези, които бяха най-отпред. След това те се подреждаха най-отзад и следващата двойка получаваше обратна връзка за изпълнението си, като катите се повтаряха от всички. Когато се сменяше изпълняваната ката първо сенсей Карли показваше ключовите моменти, а Ода сенсеи също обръщаще внимани на важни моменти. През цялото време се чувстваше желанието на всички сенсеи да помогнат, добронамереност и приятелско отношение. Тренираха се само катите от Сейтей.

Следваха тренировки по Кендо ката и Кендо и иайдо кейко. (Да изпълняваш ката на фона на кендо схватки извика много мили спомени…)
Усилията им дадоха резултат и всички явили се на изпит за 1во кю, 1ви и 2ри дан защитиха успешно степените си. Участниците бяха от Гърция, България, Русия и Белгия.

Ивайла Иванова, вече 1 дан 🙂

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.