Семинар по Иайдо и Джодо 26 – 28 Февруари 2016г в София

На 26 – 28 Февруари 2016 година в София се проведе първият за тази година международен семинар по Иайдо и Джодо. Събитието бе организирано от клуб „Шинбукан“ София и Българската Федерация по Кендо под ръководството на Сенсей Рене ван Амерсфорт (Холандия) иайдо 7дан Ренши, джодо 7дан Ренши и Сенсей Карл Денекер (Германия) иайдо 6 дан Ренши, джодо 6 дан Ренши.

Семинарът протече в демонстрации, обяснения на техники съпроводени с много интензивни тренировки за подобряване на придобитите умения под зоркия поглед на Сенсей-те, които през цялото време обикаляха залата и наставляваха участниците. В мероприятието взеха участие 9 души от клуб „КайСейКан“ (Варна), от Пловдив, от София, 2-ма участници от Русия, 2-ма от Гърция и един от Македония. Общо присъстващите бяха 35 души.

Като един от участниците в семинара и то за първи път мога да споделя своите впечатления. Всички бяха приятелски настроени и на събитието можеш да почувстваш, че си част от едно по – голямо семейство, че си сред хора, които споделят същите желания и мисли като теб. Енергията, която се освободи по време на тренировките изпълваше цялата зала. Всички се движиха в синхрон при изпълнението на катите, което още повече засилваше чувството за единство. Японските бойни изкуства не учат само на дисциплина и постоянтво, а ти показват, че винаги има какво още да научиш и да се стремиш към самоусъвършенстване. Защото, незвисимо колко знаеш и можеш, никога не е достатъчно. Това се разбира най – ясно когато видиш да учат твоя учител и осъзнеш, че имаш да извървиш още много път, за да стигнеш там.
По време на изпита атмосферата малко се промени, но след края му всичко отново се върна към нормалното.

Изпита се проведе от две комисии: първта от 5 – то до 1 – во куи и втората от 1 – ви до 3 – ти дан. От клуб „Кайсейкан” (Варна) степените защитиха:

– Иво Стойков Генчев  − 5 – то куи
– Десислава Тодорова − 5 – то куи
– Георги Иванов Георгиев − 1 дан
– Димитър Андреев Василев − 2 дан

Следващият международен Будо семинар ще се проведе на 4 юли 2016 година в Област Варна к-к „Златни Пясъци“ за предстоящето събитие ще има изнесена информация на страницата на клуб „КайСейКан“ Варна.

С уважение и най-добри пожелания,
Десислава Тодорова

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.