Пореден семинар по иайдо в София

На 8-9 март нашият клуб участва в семинар под ръководството на нашият сенсей Рене ван Амерсфорт (7-ми дан иайдо ренши, 7-ми дан джодо ренши) и Карл Данекер сенсей (6-ти дан иайдо, 6-ти дан джодо).
Семинарът е бил много полезен и изключително интересен.
Огромна благодарност на нашите учители!

Всички варненци успешно издържали изпит на своите степени: Димитър Василев и Любомир Генчев – на 2кю, Георги Найденов – на 3кю, Георги Георгиев и Мартин Христов – на 5кю. Наши поздравления!

 

 

 

 

 

 
Впечатления от един участник:
Моят първи семинар
Както знаете емоциите, покрай първите неща, които се случват в нашият живот са големи. Такава беше и емоцията покрай моят първи семинар по иайдо. Разбира се вълнението започни преди семинара и със сигурност ще продължи няколко седмици след краят му. Още първият ден от семинара с влизането си в залата останах силно впечатлен от двама души, които се открояваха силно от останалите, усещаше се  енергията колко струи от тях и тяхното «киай»-викане. Това беше енергия което те кара да настръхнеш! Тези двама души били Рене-сенсей и Карл-сенсей. Дори и гледайки ги те успяват да вдъхнат силно уважение и почитание сред своите ученици. Атмосфера, коята цари по време на тренировката е уникална и не може да се опише с думи, просто трябва да си там за да я усетиш. Имаше доста млади хора, които искаха и бяха готови да учат. По време на семинара всеки научи нещо важно за себе си, на пръв поглед дори и малко, но със сигурност ще допринесе за по нататъшното развитие. Колкото повече човек гледа своите сенсеи, толкаво повече осъзнава, че нищо не знае. Именно това е уникално в иайдо. Дори и да си напреднал, идва момент в който осъзнаваш, че не знаеш нищо… За мен иайдо е цял живот тренировки и усъвършенстване!

Мартин Христов,
5кю иайдо

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.